Līgo svētki Pušā

Publicēts 20.06.2017

Pušas biedrība “Novus” 23. jūnijā aicina visus līgotājus uz Līgo svētku svinēšanu “Ponivillā” pie Pušas ezera. Pasākuma laikā būs siera vārīšanas darbnīca, Līgo dziesmu dziedāšana, iešana rotaļās, ugunskura kurināšana, pankūku cepšana, vainagu pīšanas darbnīca, dažādas sportiskas aktivitātes, vizināšanās ar laivām, bērniem zīmēšanas darbnīca, izjādes ar poniju.

Šis pasākums tiek realizēts „Latgales NVO projektu programmas 2017 ” projekta “No pagātnes uz nākotni” ietvaros. Projekta mērķis ir veicināt dažādu tautību un vecumu iedzīvotāju piederības sajūtu savai valstij, novadam un ciematam caur gadskārtu svētku svinēšanu, sekmējot starpkultūru dialogu.

Vēl šī projekta laikā būs iespēja bērniem un pieaugušajiem doties ekskursijā uz Aglonas novadu un iepazīties ar maizes tapšanas procesu un vēsturi. Tiks noorganizēta Miķeļdienas radošā darbnīca. Bērniem būs iespēja piedalīties zīmējumu konkursā ”Mana Latvija”. Noslēguma pasākums būs Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadiena un lāpu gājiens.

Indra Dzene,
projekta “No pagātnes uz nākotni” vadītāja

Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0