Sakstagala J. Klīdzēja pamatskolas skolēnu radošo darbu “Es savai māmiņai” izstāde

Publicēts 06.06.2017

Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā 1. jūnijā Franča Trasuna muzeja “Kolnasāta” izstāžu namā tika atklāta Sakstagala J. Klīdzēja pamatskolas skolēnu radošo darbu izstāde “Es savai māmiņai”, kas muzeja apmeklētājiem būs skatāma līdz šī gada 1. augustam.

Akcentējot romāna “Cilvēka bērns” galvenā varoņa Boņuka tēlu, Sakstagala J. Klīdzēja pamatskolā dažādās aktivitātēs tiek iesaistīti arī vecāki un vecvecāki. Šī gada tēma bija “Baltie darbi — priekšauti”, vecāki aktīvi iesaistījās minētajā pasākumā, līdz ar to izstādē ir aplūkojami arī vecāku radītie darbi. Redzot vecāku aktivitāti, radās doma, ka skolēni arī varētu parādīt savu prasmi, rezultātā tapa skaisti, krāsaini skolēnu veidoti priekšauti, kas tagad rotā muzeja Izstāžu nama foajē.

Izstādē apskatāmi skolēnu darbi- dažāda veida priekšauti, brošas, salvetes, dekoratīvie spilventiņi, rotātas lelles un citi skolēnu darbi, kas tapuši gan mājturības nodarbībās, gan ārpusstundu nodarbībās — “Praktiskā māksla” ( vad. Anita Doroščonoka) un “Praktiskais latvietis” (vad. Aleksandrs Doroščonoks).

 

Inta Deksne,
F. Trasuna muzeja “ Kolnasāta” direktores p.i.

IMG_5366 IMG_5373 IMG_5374

 

Solvitas Teilānes foto

 

Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0