Griškānu pirmsskolas izglītības iestādē “Sprīdītis” izveido sajūtu taku

Publicēts 27.04.2017

21. aprīlī Griškānu pirmsskolas iestādē “Sprīdītis” (PII) tika rīkota talka. No rīta sāka snigt sniegs, un bija tāda sajūta, ka talku nāksies atcelt. Taču mūsu vēlme dzīvot skaistā un sakoptā vietā un padarīt ieplānotos darbus, izrādījās stiprāka. Pēcpusdienā mākoņi izklīda un darbu uzsākām ieplānotajā laikā. Pasākumā piedalījās iestādes darbinieki un bērnu vecāki. 

Talkas laikā gar žoga malu aptuveni 100 metru garumā tika iestādīti vecāku sagādātie koki un krūmi. Kopīgiem spēkiem tika izveidota sajūtu taka, kas vasaras periodā kalpos bērnu veselības norūdīšanai un būs palīglīdzeklis, veicot plakanās pēdas korekciju.

No koka dēlīšiem bērnu vecāki izgatavoja kastes, kuras pēc tam ieraka zemē. Izveidotās kastes tika piepildītas ar dabas materiāliem: akmeņiem, jūras oļiem, kastaņiem, čiekuriem, smiltīm, keramzītu, šķembām, sūnām, koka ripuļiem, smalkiem koka dēlīšiem.

Talkā valdīja pozitīva gaisotne, visiem bija gandarījums par padarīto darbu. Pasākuma noslēgumā visi draudzīgi mielojās ar ceptām desiņām, malkoja karstu tēju. Sarunās radās jaunas idejas par turpmākajiem pasākumiem.

Vēlos pateikties visiem vecākiem, darbiniekiem, kuri piedalījās talkā, spītējot sliktajam laikam. Liels paldies par atbalstu Griškānu pagasta pārvaldes vadītājam Jānim Aleksānam, kurš arī piedalījās pasākumā.

Jāpiebilst, ka PII audzēkņi, darbinieki un bērnu vecāki labprāt piedalās ar vides tīrību saistītos pasākumos. Pagājušā gada nogalē piedalījāmies valsts mērogā organizētajā konkursā “Tīrai Latvijai”, kurā bija jāvāc plastmasas (PET) pudeles. Piecu mēnešu garumā tika savākti 280 kg plastmasas pudeļu un konkursā iegūta 3. vieta.

Šī gada 26.maijā Griškānu PII „Sprīdītis” piedalīsies vides svētkos “Būt zaļiem!”, kuri norisināsies Lūznavas muižā.

Piedaloties makulatūras, bateriju vākšanas un arī PET pudeļu vākšanas konkursos, mēs audzinām bērnos tikumiskās jūtas: izpalīdzību, atsaucību, patriotismu, domājot par vides ilgtspēju un resursu taupīšanu.

Vēlos teikt lielu paldies par atsaucību un atbalstu audzēkņu vecākiem.

Svetlana Klīdzēja,
Griškānu PII Sprīdītis vadītāja

IMG_6463 IMG_6467IMG_6294 IMG_6296 IMG_6379 IMG_6477

 

Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0