Karnevāls „Ķeram gaili aiz astes!” Rēznas pamatskolā

Publicēts 16.01.2017

Katra mācību gada 1. semestris skolā noslēdzas ar sirsnīgu, mierīgu un labi pārdomātu pasākumu, kas visus mūs ievada Ziemassvētku noskaņās. Par to mēs esam pateicīgi skolotājai Irēnai Batarei, kura kopā ar dramatiskā pulciņa dalībniekiem veido scenāriju un ļauj mums iedvesmoties un no sirds izjust svētku prieku.

Bet viena no mūsu skolas interesantākajām un atraktīvākajām tradīcijām ir ikgadējais Jaunā gada karnevāls. Jau daudzus gadus pēc kārtas karnevāls notiek janvāra sākumā, pēc ziemas brīvdienām, un tā tēma ir saistīta ar Jaunā gada simbolu. Šogad karnevālā „Ķeram gaili aiz astes” tas bija sarkanais ugunīgais gailis, un galveno lomu uzņēmās skolotāja Silvija Pranča. Protams, vislabāk strādāt komandā, tāpēc vistiņu lomā bija arī skolotājas Antoņina Kozlovska un Ilona Butkāne. Bet iepriekšējā gada simbols – pērtiķītis, kuru tēloja skolotāja Ināra Anča, ieradās nedaudz bēdīgs, jo viņa gads izskanējis. Skolēni paši gatavoja oriģinālas maskas, lai parādītu tās citiem. Visu karnevāla laiku daži palika neatpazīti, iejutušies tēlā, uz laiku izbaudot, kā tas ir – būt kādam citam. Daudzas mazās meitenes bija princešu tērpā, sniega karaliene, jautri un viegli pa zāli virpuļoja biz-biz mārītes, īpašu atzinību izpelnījās konfekšu karalis Žanis.

Jautra un interesanta kopīgā laika pavadīšana, spēles, atrakcijas, dejas un rotaļas bija neaizmirstami mirkļi visa karnevāla gaitā.

Karnevāla noslēgumā klašu kolektīvi saņēma nominācijas „Radošākā klase”, „Smaidīgākā klase”, „Dejojošākā klase”, „Draudzīgākā klase”, „Optimistiskākā klase” un citas nominācijas. Visoriģinālāko tērpu autori saņēma skaistas gaiļa medaļas un saldumus.

Rēznas pamatskolas sākumskolas metodiskā kabineta vadītāja Ināra Ameļko
Autores foto

Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0