Jaunstrūžānu pamatskolas komanda „NOVATORI” startēja robotikas turnīrā Rīgā

Publicēts 21.12.2016

Skolās un interešu centros arvien vairāk bērnu iesaistās robotikas pulciņos. Arī Jaunstrūžānu pamatskolā ir izveidots šāds pulciņš, ko vada informātikas skolotājs Ivars Igaunis. 17. decembrī Jaunstrūžānu pamatskolas komanda „NOVATORI” startēja robotikas turnīrā Rīgā, Transporta un sakaru institūtā. Sacensībās piedalījās 36 komandas ar 200 robotiem no visas Latvijas un Igaunijas.

Latgali pārstāvēja komandas no Preiļu Valsts ģimnāzijas, Daugavpils pilsētas, Jaunstrūžānu pamatskolas un Kaunatas vidusskolas. Šajās sacensībās dalībniekiem bija jāsaliek Lego robots, kuram bija arī jāieprogrammē vairākas komandas, lai robots varētu veikt dažādus uzdevumus uz precizitāti un ātrumu (LEGO Līnijsekošana, LEGO Sumo, LEGO Labirinti).

Jaunstrūžānu pamatskolas komanda „NOVATOR” sekmīgi startēja LEGO Līnijsekošanā, Labirintos un cīnījās LEGO Sumo cīņās.

Vislabāk Lego Līnijsekošanā veicās Žanetei Piļkai.

Lego Sumo cīņās labākais bija Elgars Razgalis, savā apakšgrupā iegūstot 3 uzvaras un tomēr zaudējot 4 robotiem.

Valērija Makejeva bija vienīgā no skolas komandas dalībniecēm, kura piedalījās arī ļoti sarežģītajā LEGO robotu Labirintu disciplīnā.

Veiksmīgas šīs sacensības bija arī Arnoldam Anufrijevam, kurš LEGO robotu atrakciju turnīrā ieguva vērtīgu balvu (portatīvā datora dzesēšanas paliktnis)

Apsveicam visus robota turnīra dalībniekus, kuri guva lielisku pieredzi starptautiskajā Lego robotu turnīrā – Žaneti Piļku, Valēriju Makejevu, Elgaru Bautri, Arnoldu Anufrijevu, Arti Gļaudu, Elgaru Razgali un informātikas skolotāju Ivaru Igauni!

Uz robotu turnīru Jaunstrūžānu pamatskolas komanda devās kopā ar Kaunatas vidusskolas komandu, draudzīgi vizinoties uz Rīgu Stružānu pagasta autobusā. Visi turnīra dalībnieki saka lielu paldies par atbalstu Rēzeknes novada domei, Stružānu un Kaunatas pagastu pārvaldei.

Arvien vairāk mūsu ikdienas dzīvē ienāk dažādas tehnoloģijas, arī roboti, kas prot izpildīt daudzas un dažādas komandas, tādā veidā atvieglojot ražošanu un citus dzīves procesus. Jaunā paaudze, kas šobrīd sāk nopietni pievērsties robotu programmēšanai, kādreiz droši varēs apgalvot, ka roboti kļuvuši par neatņemamu ikdienas dzīves sastāvdaļu. Jaunstrūžānu pamatskola lepojas ar to, ka arī nelielajā lauku skolā darbojas šāds pulciņš, ka bērni labprāt apgūst sarežģīto robotu pasauli un ka viņi veiksmīgi var startēt sacensībās pat starptautiskā līmenī! Vēlēsim panākumus un labus rezultātus arī turpmāk!

Leokādija Razgale,
Ivara Igauņa foto

IMG_4443 IMG_4437 IMG_4435 IMG_4422 IMG_4394 IMG_4388 IMG_4387 IMG_4373 IMG_4372 IMG_4346 IMG_4345 IMG_4449

Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0