Jaunie Rīgas sargi Bērzgalē

Publicēts 07.11.2016

Par spīti dzestrajam un aukstajam laikam, 21. oktobrī Bērzgalē norisinājās piedzīvojumu un izaicinājumu spēle “Jaunie Rīgas sargi: atceries Lāčplēšus”, kur jaunieši varēja pierādīt savas zināšanas, izturību un komandas saliedētību. Ieradušās bija 17 komandas no visas Latgales. Atklāšanas pasākumā, Latvijas valsts un komandas karogiem plīvojot, mēs visi kļuvām par Latvijas sargiem, bija jāaizmirst par mammām, tētiem, brāļiem, māsām, bijām katrs par sevi un komanda, kuriem jācīnās par Latviju.

Dienas laikā jaunsargu instruktoru vadībā piecās darbnīcās apguvām Brīvības cīņu vēsturi, ievainoto apkopi un pirmo medicīnisko palīdzību, nojumes uzcelšanu, komposa iemaņas un nepieciešamākās mantas pārgājieniem. Pirms galvenās spēles katrai komandai bija jāprezentē savas komandas karogs.

Pēc apgūtajām mācībām notika praktiska zināšanu un prasmju pārbaude – misija “Atceries Lāčplēšus!”, kas simulēja 1919. gada Brīvības cīņas un kuras laikā atraktīvā veidā praksē varēja pielietot iegūtās zināšanas. Pēc misijas pieveikšanas visi kopā saliedējāmies, sildoties pie ugunskura. Noslēguma pasākumā visas komandas tika apbalvotas ar piemiņas balvām un, apkopojot rezultātus, ātrākie un zinošākie bija komanda “Iļžukolns”, kas ieguva piemiņas balvas no spēles organizatoriem un Rēzeknes novada, savukārt kā galvenā balva ir ekskursija uz Lielvārdi – uz gaisa spēku aviācijas bāzi.

Kristīne Gailuma
komandas „Iļžukolns ” dalībniece

Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0