Ar vadmotīvu “Attiecības. Sadarbība. Kopiena.” no 18. līdz 24. aprīlim notiks Bibliotēku nedēļa

Publicēts 14.04.2016

Aprīlis ir dabas atmodas mēnesis, kad viss atplaukst, kļūst dzīvs un patīkams. Arī cilvēki kļūst rosīgāki, atvērtāki, komunikablāki. Īpaši rosīgs šis mēnesis ir bibliotēkās, jo aprīlī Latvijā tiek atzīmēta Bibliotēku nedēļa. Pirmo reizi bibliotēku nedēļu organizēja 1997. gadā pēc Latvijas Bibliotekāru biedrības ierosinājuma. UNESCO, novērtējot grāmatas un lasīšanu, 1996. gadā 23. aprīli pasludināja par pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienu. Šīs dienas moto – “Lasām pa vecam, lasām pa jaunam!”, akcentējot grāmatas un lasīšanas pamatprasmes nozīmi indivīdu un kopienu attīstībā.

Katru gadu Bibliotēku nedēļai ir savs vadmotīvs. Šogad tā veltīta SADARBĪBAI, ATTIECĪBĀM sadarbībā, sadarbībai KOPIENĀ un kopienas attīstības labā. Sadarbības prasmes ir vienas no būtiskākajām prasmēm arī bibliotekāriem, jo, atzīts, ka tieši sadarbība ir attīstības pamatā.

Bibliotēku nedēļas ietvaros Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 19. – 20. aprīlī notiks Latvijas bibliotēku festivāls, kurā piedalīsies arī mūsu novada bibliotekāri.

Atzīmējot Bibliotēku nedēļu, no 18. līdz 24. aprīlim Rēzeknes novada bibliotēkās notiks dažādas aktivitātes, kuras apvienos cilvēkus un to intereses, veicinās līdzdarbību un sadarbību. Publiskajā telpā aktīvāk tiks informēts par bibliotēku sniegtajiem pakalpojumiem un iespējām. Bibliotēkās tiks organizētas informācijas dienas dažādām grupām – lauksaimniekiem, skolniekiem, bezdarbniekiem, senioriem, dāvināšanas akcijas, daudzveidīgas izstādes un sarīkojumi, iedzīvotāji tiks iesaistīti radošās aktivitātēs.

Informāciju par bibliotēku pasākumiem un to norises laiku atradīsiet Rēzeknes novada kultūras/tautas namu, bibliotēku, muzeju pasākumu plānā aprīlī.

Būsim aktīvi, atbalstīsim bibliotēkas un gūsim prieku kopdarbībā!

Valentīna Viša,
Rēzeknes novada bibliotēku informācijas speciāliste

Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0