Rēzeknes novada jauktais koris “Ezerzeme” piedalās 8. Pasaules koru olimpiādē Rīgā

Publicēts 09.07.2014

Rēzeknes novada jauktais koris “Ezerzeme” (diriģenti Anda Lipska un Ēriks Čudars) dodas uz Rīgu, lai piedalītos 8. Pasaules koru olimpiādē. Mūsu kora uzstāšanās jaukto koru konkursā paredzēta 10. jūlijā plkst. 14.00, Lielajā ģildē. Vēlēsim viņiem veiksmi!
Savukārt koru lielkoncertā Mežaparka Lielajā estrādē 13. jūlijā dziedās divi Rēzeknes novada kori – Maltas sieviešu koris “Madariņa” un Vērēmu pagasta jauktais koris.

No 2014. gada 9. līdz 19. jūlijam Rīgā notiks pasaulē lielākais koru mūzikas festivāls, Pasaules koru olimpiāde (World Choir Games).  Pasaules koru olimpiādes ideja un mērķis ir caur dziesmu veicināt izpratni un mieru starp tautām, vienot cilvēkus no visas pasaules draudzīgā sacensībā. Pasaules koru olimpiāde notiek katru otro gadu katru reizi citā kontinentā.  Pasaules koru olimpiāde Rīgā pulcēs piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27 000 dalībniekus. Desmit dienu laikā Rīgas labākajās koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi 29 kategorijās, meistarklases, svētku koncerti un draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi aizraujoši pasākumi.  No 2000. gada, kad notika pirmā Pasaules koru olimpiāde, tā izaugusi par lielāko šāda veida pasākumu pasaulē, kurā piedalījušies vairāk nekā 5800 koru un 260 000 dziedātāju no 100 valstīm.
Par pirmo zināmo dalībnieku no Latvijas Pasaules koru olimpiādē kļuva TV3 raidījuma „Koru kari 3” uzvarētājs Rēzeknes Zaļo pakalnu koris (diriģents Normunds Zušs), kas Pasaules koru olimpiādē piedalīsies čempiona konkursa šovu koru kategorijā.

Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0