14. novembrī, no plkst. 10.00 līdz 13.00, Rēzeknes novada pašvaldības ēkas foajē notika nu jau tradicionālais lauku labumu tirdziņš “Izvēlies novadā izaudzēto!”.
Tirdziņa apmeklētājiem bija iespēja iegādāties z/s „Lukstiņmājas” skābētos kāpostus, LPKS „Viļāni” piena produktus – sviestu un dažādus sierus, kā arī citus pašmāju labumus. Medu piedāvāja Sakstagala pagasta bitenieki, turpat līdzās smaržoja “Dzeneišu” zāļu tējas no Nautrēniem. Konditorejas izstrādājumus – kūkas un cepumus piedāvāja SIA “Anēls” no Kantiniekiem. Ekskluzīva iespēja bija iegādāties Ināras Miezītes darinātās šokolādes konfektes no Ciblas novada z/s “Grunduļi”. No dārzeņiem šoreiz bija tikai sojas pupiņas un topinambūri, par kuru pagatavošanu un vērtīgajām īpašībām zināja pastāstīt z/s “Zemīši” saimniece Anita Onužāne. Diemžēl rudzu maizes cepēju vieta tirgū tā arī palika tukša, taču liela interese bija par vīndares Martas Igaunes darinātajiem Dzimtas vīniem – no cidonijām, āboliem, bumbieriem un citām dārza veltēm. Šo vīnu meistare Marta Igaune – Latvijas vīnkopju un vīndaru biedrības valdes locekle, nākusi no Nagļu pagasta un tur arī aizsākušās iemaņas mājas vīnu darināšanā. Kā jau parasti, vislielākā pircēju rinda bija pie gaļas izstrādājumiem, kuri šoreiz gan bija nākuši no Rīgas, Rēzeknes un apkārtējo novadu speķīša un kūpinājumu ražotāji tirdziņam bija metuši līkumu. Tirgū tika piedāvāti arī amatnieku darinājumi – adījumi, audumi, bet Ziemassvētku noskaņu jau radīja Velta Bilinskas Adventa vainagi.
Lauku labumu tirdziņus vietējo ražotāju atbalstam rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Rēzeknes nodaļa, sadarbībā ar Rēzeknes novada pašvaldību. Nākamais tirdziņš Rēzeknes novada pašvaldības ēkas foajē — tieši pirms Ziemassvētkiem, 19. decembrī. Pašu dārzā un kūtiņā izaudzētais, pašu gatavotais, ar mīlestību izlolotais – tas viss pircēju svētku galdam, priekam un veselībai!
Anna Rancāne
Autores foto