Kā folkloras kopa “Zeiļa” pieskandināja lietaino Brīvdabas muzeju Rīgā

Publicēts 13.06.2016

11. jūnija rīts uzausa auksts, lietains un nemīlīgs. Pie Ozolaines pagasta tautas nama sapulcējās folkloras kopas “Zeiļa” dalībnieces un līdzbraucēji. Jaukā noskaņojumā uzsākām ceļu uz Rīgu, lai Brīvdabas muzejā piedalītos tradicionālajās novadu dienās. Ļoti cerējām, ka Rīgā lietus nelīs. Taču mūsu cerības nepiepildījās. Rīga mūs sagaidīja ar aukstu vēju un lietu. Turpat autobusā uzvilkušas goda tērpus, ietinušās lietusmēteļos, kāds nu kuram bija, līdzbraucēju un atbalstītāju pavadībā devāmies uz Latgaļu sētu. Mums par prieku tur jau savas azartiskās un līksmās dziesmas par pavasari un Troicu (Vasarsvētkiem – krievu val.) dziedāja krievu kultūras kopa no Iļģuciema, cienāja visus ar olām, pīrāgiem un kvasu.

Pēc tam sekoja folkloras kopas „Zeiļa ” uznāciens. Spītējot lietum, mēs parādījām labāko, ko protam, ielīksmojām klausītājus ar atgadījumiem „iz dzerauņas dzīves”, izlocījām kājas jautrā rotaļdejā. Kopas dalībnieces cienastam bija sagatavojušas dažādus lauku gardumus, ekoloģiski tīrus un veselīgus našķus – rabarberu plātsmaizi, vārītas cūku pupas, skābeņu sviestu ar īstu rudzu maizīti, biezpiena bumbiņas, ceptu ķiplokmaizi ar dillēm un tomātiem. Latgaļu sētas ciemiņiem un tiem dažiem ārzemniekiem, kuri šajā nejaukajā laikā bija iemaldījušies šai sētā, viss ļoti garšoja.

Liels paldies „Zeiļas” dziedātājām par izturību un nemitīgo humora garu, kas pavadīja visa ceļa garumā, visiem, visiem līdzbraucējiem un atbalstītājiem.

Siltu, saulainu vasaru, jaukus, līksmus Jāņus un labu siena laiku vēlot,
folkloras kopas „Zeiļa” vadītāja Ināra Blinova.

 

IMG_7212 IMG_7250 IMG_7258 IMG_7271 IMG_7299 IMG_7300 IMG_7308

 

 

Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0